31936570_795025313942512_8228043448286468057_n

Kyoku betekent het uiterste. Dit betekent dat je het maximale uit elke situatie wilt halen en door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor dat wat je wilt bereiken. 

Shin betekent de waarheid.
Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen.

Kai betekent samenwerken.
Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect voor ieders standpunt. Respect is een essentieel punt in de relatie tot elk mens.

Het Kyokushinkai-Karate kent 3 basisprincipes:

Actie is Reactie. Bij een actie hoort een reactie. Het een kan niet zonder het ander, net als ying en yang.
Snelheid is Kracht. Kracht in Karate ontstaat door snelheid. Een kogel bijvoorbeeld weegt een paar gram, maar door de hoge snelheid heeft het projectiel (vuist..) een grote vernietigingskracht.
Speerpuntprincipe. Dit wil zeggen dat een bepaalde kracht/snelheid (energie) geconcentreerd op één punt, een groot doordringend vermogen heeft.

 

Een van de bekendste vechtsporten is het karate ofwel “lege hand”. Kara = hand, Te = leeg. De vroegste herkomst van karate, zoals vandaag de dag bekend, is niet geheel duidelijk. Het traditionele idee, dat door de meeste autoriteiten wordt onderschreven, geeft aan dat India het land van herkomst is. Een Boeddhistische priester, in het Chinees “Daruma” genaamd, maar beter bekend als Bhodidarma” wenste zijn Boeddhistische secte “Zen” uit te dragen naar de Chinezen. Reizende priesters waren veelal in staat tot vechten, omdat zij tijdens hun reizen vaak in gevaar kwamen door zowel wilde dieren als door mensen.

De Karate stijl van Sportschool da Graça is die van Sosai Masutatsu Oyama (27 juli 1923 – Tokio, 26 april 1994). Oyama was een karatemeester en de grondlegger van het Kyokushin karate, waarschijnlijk de eerste en meest invloedrijke vorm van het full contact karate. De hoogste baas van het hedendaagse Kyokushin karate is Hanshi Steve Arneil (29 augustus 1934). Hij is onderricht door Oyama en is in 1991 zijn eigen organisatie (IFK) begonnen vanuit het Verenigd Koninkrijk.
Sportschool Da Graça is aangesloten bij de Nederlandse Karate Associatie (NKA) en de International Federation of Karate (IFK). De NKA is opgericht in 1962 door Jon Bluming (10e dan). NKA/IFK is de meest toonaangevende kyokushin karate organisatie in Nederland.

masutatsu_oyama  Steve Arneil

Meld uzelf of uw kind aan voor een gratis proefles of vraag meer informatie via ons contactformulier.


Contact